Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie van deze e-mail.
Pergamijn Winter Wonderland 2023

De laatste maand van 2023 is alweer aangebroken. Een aanstaande jaarwisseling zet je aan tot reflectie over het afgelopen jaar (wat is er allemaal veranderd en wat hebben we bereikt?) en laat je vooruit denken naar het komende jaar (hoe gaat 2024 eruit zien?). Waardering voor alle medewerkers en vrijwilligers mag hier zeker niet in ontbreken. Daarom willen wij hier gezamenlijk een moment voor nemen om iedereen te bedanken. 

Op donderdag 14 december gaan we op locatie Pepinusbrug in Echt gedurende de dag samenkomen en samen de feestdagen inluiden. Er wordt op dit moment achter de schermen hard gewerkt aan een programma waarbij zowel aan medewerkers, stagiaires als vrijwilligers wordt gedacht.
 

Vrijwilligers: Save the date! Donderdag 14 december 2023 

Bij het aanmelden voor het evenement geef je aan binnen welk tijdsblokken je wilt langskomen:

10.00 - 13.00 uur

13.00 - 16.00 uur

16.00 - 19.00 uur

 

Aanmelden
Ontvang je de nieuwsbrief digitaal? Klik dan hier om je aan te melden. Heb je de nieuwsbrief per post ontvangen? Geef je aanmelding dan door bij team Vrijwilligerswerk via 0475 77 75 28.

Parkeren

In verband met de verwachte drukte op 14 december vragen we met klem om waar mogelijk te carpoolen. 

Cliënten en verwanten: Save the date! Vrijdag 15 december 2023 
 

Op vrijdag 15 december van 13.00 tot 16.00 uur is het gehele terrein van Pepinusbrug 4 ingericht in Winter Wonderland sferen. Alle cliënten van Pergamijn zijn samen met hun verwanten van harte welkom om samen de feestdagen in te luiden. 

Wat is er te doen?

Over het hele terrein staan verschillende tenten met muziek en animatie, in de kapel is gelegenheid om een kaarsje aan te steken en te luisteren naar rustgevende muziek, in het restaurant is het mogelijk om onder het genot van een drankje naar kerstmuziek te luisteren én er zijn poffertjes te verkrijgen. 

Aanmelden

Het belooft een feestelijke middag te worden. Voor woningen buiten het terrein is er een vervoersroute geregeld. Helaas zonder rolstoelvervoer. Om gebruik te maken van de vervoersroute, neem vóór 4 december via vrijetijd@pergamijn.org.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op deze gezellige dag! 

Zwembad Pepinusbrug

Pergamijn beschikt over een eigen zwembad op Pepinusbrug in Echt. Dat is van meerwaarde voor onze cliënten, zij gebruiken het voor behandeling en/ of daginvulling.

Dat wij een van de weinige organisaties in de regio zijn die nog een eigen zwembad heeft, heeft te maken met onder andere hoge kosten van onderhoud en om het water en de ruimte op temperatuur te houden.

Wij hebben ervoor gekozen om het grote zwembad open te houden en te investeren in een energiezuinige verwarmingsinstallatie om de energiekosten te verlagen. Wel gaan we het kleine bad sluiten. Dit heeft geen nadelige gevolgen voor alle cliënten die nu gebruik maken van het zwembad, omdat het grote bad over een ondiep en een diep gedeelte beschikt.

Het nieuwe zwemprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt. Iedereen die gebruik maakt van het zwembad zal hierover door de groep worden geïnformeerd.

Dank aan de werkgroep zwembad voor de werkzaamheden die tot inzicht en besluit hebben geleid en dank aan de Centrale Cliëntenraad voor het meedenken en hun positieve reactie op dit onderzoek en het besluit.

Zoektocht naar een vrijwilliger: Leroy vertelt...

Samen genieten van goede muziek, onder het genot van een drankje: de achtentwintigjarige Leroy Bijk is nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk lijkt om samen met hem (en zijn beste vrienden) een festival te bezoeken.

Wie is Leroy?

In zijn dagelijks leven is Leroy werkzaam bij de buitenploeg van Pergamijn. Hij werkt in de groenvoorziening en zorgt ervoor dat het terrein op locatie Pepinusbrug er altijd netjes bij ligt. In zijn vrije tijd voetbalt hij bij zijn favoriete voetbalclub Fortuna, gaat graag op pad en brengt graag tijd door met zijn dierbaren. Een van zijn passies zijn festivals bezoeken met zijn beste vrienden. Met een groep van drie of vier personen gaan ze dan op stap. Toch is het moeilijk voor Leroy en zijn vrienden om zonder vrijwilliger te gaan.

Afspraken zijn belangrijk

Afspraken maken is voor Leroy van groot belang. Hij zegt: “We verheugen ons als groep op een festival. Als het niet kan doorgaan, is het voor ons belangrijk om dit op tijd te weten. Ik vind het jammer als we een paar uurtjes voordat we gaan een afmelding krijgen.”

Leroy benadrukt ook dat er goede afspraken zijn gemaakt binnen de festivalgroep, zoals het niet drinken van alcohol en het genieten van een cola of ijsthee.

Zonder vrijwilliger op stap is moeilijk

Leroy deelt dat hij en zijn vrienden wel eens zonder vrijwilliger op stap zijn geweest. Hoewel het heel gezellig was, merkten ze ook dat er lastige situaties kunnen ontstaan zonder een vrijwilliger, zoals het beheren van consumptiebonnen. Leroy zegt: "Dit vinden we moeilijk. Wat doe je als iemand een duurder drankje wil dan de ander? Als een vrijwilliger dit voor ons zou willen beheren, zou dat de ideale oplossing zijn."

We doen het samen

De groep spaart samen voor hun festivalbezoeken, maandelijks en op creatieve wijze, zoals het verzamelen van statiegeldflessen voor een extra zakcentje. Leroy zegt: "Vrienden die op dat moment misschien iets minder te besteden hebben dan tijdens een festival, kunnen gewoon een drankje meedrinken. We waarderen en helpen elkaar. Zo kreeg ik laatst onverwachts een blikje drinken van een vriend terug."

Vervelende opmerkingen

Leroy heeft wel eens te maken gehad met vervelende opmerkingen over zijn beperking: ‘Er zijn wel eens mensen die een mening hebben over mensen met een beperking. Soms vragen mensen wel eens wat je hebt. Ik vind het niet erg en ik vertel ze dan wat mijn beperking is. Er is wel eens iemand naar mij toe gekomen om te zeggen dat hij het knap vind dat wij ondanks onze beperking toch gewoon naar festivals gaan. Dat vind ik heel erg fijn.’

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Pergamijn is nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk lijkt om met Leroy een festival te bezoeken. Ben jij de vrijwilliger die we zoeken? Neem dan contact op met Joyce Quadtflieg en Laurie Geenen via vrijwilligerswerk@pergamijn.org

Maak kennis met ... Laurie Geenen!

Per 1 december versterkt Laurie het team Vrijwilligerswerk. Ze stelt zichzelf graag alvast digitaal aan iedereen voor! 

 

“Voor degenen die mij nog niet kennen, mijn naam is Laurie Geenen. Vanaf 1 december ben ik werkzaam binnen Pergamijn als Coördinator Vrijwilligerswerk. Samen met mijn collega Joyce houd ik me bezig met het werven en plaatsen van vrijwilligers en alles wat hierbij komt kijken. Ook organiseren we samen activiteiten, zoals de jaarlijkse vrijwilligersdag of een thema-avond. Ik kijk er naar uit om iedereen te leren kennen!”

Activiteiten Vrije Tijd december

December 2023

Zondag 10-12

Muziek middag in het restaurant van Pergamijn/afsluiting Drumband 

info volgt nog

Donderdag 14-12

Winter Wonderland voor  medewerkers op het terrein Pepinusbrug

info via mail naar medewerkers en vrijwilligers

Vrijdag 15-12

Winter Wonderland voor alle cliënten op het terrein Pepinusbrug

info volgt nog

Zaterdag 16 -12

Gala disco In het Slekkerhoes van 14.00-16.30 uur

info volgt nog

Neem voor meer informatie contact op met Vrijetijd@pergamijn.org 

Volg ons op social media
Mercator 2
6135 KW Sittard
E-mail: info@pergamijn.org
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een mail aan:
redactie@pergamijn.org
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.