Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie van deze e-mail.
Verwantenraad bestaat 11 jaar

Hoera, de verwantenraad Vosweg/Reeweg bestaat 11 jaar! Dit is een mooie mijlpaal die zeker een feestelijke vermelding verdient.
 

Deze verwantenraad werd gestart op Prior. De leden hebben zich al die tijd ingezet om mee te denken en te praten namens hun gezinslid/familielid. Na 11 jaar doen zij dat nog steeds.
 

Om de maand komen de leden van de verwantenraad bij elkaar om te praten over zaken die belangrijk zijn voor hun gezinslid/familielid. Dit is niet altijd eenvoudig, aangezien het soms over moeilijke onderwerpen. Gelukkig komen zij er altijd samen uit, omdat zij allen het beste willen voor hun gezinslid/familielid.
 

Wij wensen alle leden veel succes in de toekomst en kijken uit naar het volgende jubileum! Mocht er behoefte zijn aan ondersteuning, dan kunnen de leden contact opnemen met de ondersteuningsfunctionarissen van de lokale cliëntenraden. Zij staan klaar om te helpen! Je kunt een e-mail sturen naar LCR@pergamijn.org.
 

Op naar nog vele jaren van samenwerking en betrokkenheid!

40 jaar vrijwilliger bij Pergamijn

Een bijzonder moment voor Marina Geelen, zij is al 40 jaar vrijwilliger bij Pergamijn. Dit speciale moment laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan, daarom wordt Marina in deze editie van het Tintje in het zonnetje gezet!

Marina begon in 1975 als werknemer bij Pergamijn en heeft 14 jaar binnen de Stichting gewerkt. Destijds was zij de eerste medewerker die ook vrijwilliger werd. In die tijd ging Marina regelmatig iets leuks doen met een cliënt. Dit deed zij tot ongeveer het jaar 2000, hierna begon zij als vrijwilliger bij vrije tijd.
 

Momenteel werkt Marina achter de bar tijdens activiteiten die georganiseerd worden voor de cliënten. Sinds een jaar of acht mag zij dat gezellig samen doen met haar man. De activiteit die Marina het meest is bijgebleven, is de jaarlijkse bambirit die vroeger altijd plaatsvond op 2e Pinksterdag. Ook het jaarlijkse zomerfeest benoemde Marina als een van haar favoriete activiteiten. 
 

Marina: 'Ik vind de betrokkenheid met de cliënten het allermooiste aan vrijwilliger zijn. Mijn zorghart motiveert mij dan ook om na 40 jaar nog steeds met veel plezier als vrijwilliger bij Pergamijn te werken.'

Lokale cliëntenraden

Beste verwanten,
 

Willen jullie het volgende bericht delen met de cliënt(en) die het dichtstbij jullie staat? Hartelijk dank hiervoor.

Het is 2024, een nieuw jaar is aangebroken! Voor ons markeert dit het tweede jaar als ondersteuningsfunctionarissen voor de lokale cliëntenraden, oftewel de LCR. De taak van de ondersteuningsfunctionarissen is het ondersteunen van lokale cliëntenraden. Dit zijn groepen cliënten die samenkomen. 
 

In het afgelopen jaar zijn de ondersteuningsfunctionarissen op bezoek gegaan bij alle begeleiders om hen te informeren over de wet WMCZ 2018 en de implicaties ervan. Het belangrijkste onderwerp van gesprek was het recht van de cliënten op inspraak en medezeggenschap. Inspraak geeft jou als cliënt de mogelijkheid om je wensen met betrekking tot je woning te uiten, vaak via een bewonersoverleg. Medezeggenschap betekent dat je kunt meepraten over meerdere woningen/dagbestedingen en soms zelfs over heel Pergamijn. Als je hierover meepraat, maak je deel uit van een lokale cliëntenraad.

Het uiten van je mening en deelnemen aan besluitvorming is niet altijd eenvoudig. Wij staan klaar om je hierbij te helpen, stap voor stap. We hebben het afgelopen jaar gezien hoe bewonersoverleggen, werkoverleggen en cliëntenraden zijn gestart. Het was geweldig om te zien dat dit bij sommige woningen en dagbestedingen al vanzelfsprekend was.
 

In februari 2024 wordt er een grote cliëntenraad op Pepinusbrug gestart. Alle bewoners ontvangen in januari een uitnodiging via hun woning. Heb je vragen? Mail dan naar LCR@pergamijn.org. Intern kun je ook post sturen naar de ondersteuningsfunctionarissen, hierbij kunnen jouw begeleiders je assisteren.
 

Samen zetten we kleine stappen om ervoor te zorgen dat jouw stem gehoord wordt!

Het carnavalsavontuur van prinses Juultje d'n Eesjte

Juultje (35) is op 7 januari uitgeroepen tot prinses van Pergamijn. De komende carnavalsperiode is een erg leuke, maar ook spannende tijd voor Juultje. In haar dagelijks leven werkt ze één keer per week bij Zuyderland en drie keer per week bij Vivantus, waar ze het personeel ondersteunt bij diverse taken. In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Ze maakt graag kaarten en doet aan diamond painting.
 

Hoe voelde het toen je te horen kreeg dat je de carnavalsprinses zou worden?

Juultje was erg verrast toen ze werd gevraagd om prinses van Pergamijn te worden, maar ze vindt het echt onwijs leuk. Ze zegt: 'Ik heb geen moment getwijfeld; na overleg met mijn ouders zei ik gelijk volmondig JA! Er komt wel veel op mij af, maar het is het allemaal waard!’
 

Ben je altijd al een carnavalsfan geweest?

Als kind was Juultje al een carnavalsfan. Ze liep regelmatig mee in de kinderoptocht in Sittard en heeft zelfs al een paar keer een prijs gewonnen hiermee. Alle mensen in haar groep waren leuk verkleed tijdens het meelopen. Het ene jaar als voetballers en de andere jaren weer in compleet andere outfits. Ze hebben ook een paar keer een versierde bolderwagen meegenomen tijdens de optocht.

Welke carnavalsliedjes brengen je meteen in de carnavalsstemming?

Eigenlijk alle liedjes van Rempetemp. Denk daarbij aan hits als ‘Loat mich huure’, ‘Proost’ en natuurlijk de prachtige ballad ‘Vergaet neet te Laeve’.
 

Wat is het grappigste of meest onvergetelijke moment dat je hebt meegemaakt tijdens carnaval?
Juultje zegt: ‘Het meelopen in de kinderoptocht is voor mij altijd het leukste moment van de carnaval.’

Wat heb je allemaal op de carnavalsplanning staan?

In de week van 22 januari is Juultje al een paar keer op pad geweest. Zo was zij bijvoorbeeld bij CV De Narre. Op 1 februari heeft ze haar eigen receptie in het gemeenschapshuis in Limbricht. De zaterdag na de receptie worden foto’s van haar gemaakt en op zondag is ze uiteraard aanwezig bij de kinderoptocht. Ook zal zij nog langsgaan bij De Marotte, de oudste carnavalsvereniging van Sittard.

Wij wensen Juultje een onvergetelijke carnavalsperiode toe!

Activiteiten Vrije Tijd januari

Februari 2024

Donderdag 1-2

Receptie Prinses Juultje, gemeenschapshuis in Limbricht 19:00-22:00u.

Uitgebracht

Zaterdag 3-2

Sjepe disco in Oirsbeek, 19:30-22:30

Uitgebracht

Vrijdag 9-2

Carnavalsdisco met een speciaal gastoptreden in het restaurant van Pepinusbrug 4

Info volgt nog

Vrijdag 9-2

Rooy naze bal, Baexemerhof te Baexem 19:00-22:30

Info volgt nog (voor de desbetreffende groepen)

Zondag 11-2

Carnavalsdisco met een optreden van Mario in het restaurant van Pepinusbrug 4

Info volgt nog

Woensdag 14-2

Disco met heringbiete in het Slekkerhoes

Info volgt nog

Neem voor meer informatie contact op met Vrijetijd@pergamijn.org 

Volg ons op social media
Mercator 2
6135 KW Sittard
E-mail: info@pergamijn.org
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een mail aan:
redactie@pergamijn.org
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.