Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie van deze e-mail.
Fase 0 Pepinusbrug

Fase 0 Pepinusbrug
 

Op locatie Pepinusbrug heeft Pergamijn een opgave rondom vastgoed. Dit zal in fases worden aangepakt. Fase 0 is hier het begin van. Kwaliteit van zorg, continuïteit, stabiliteit en veiligheid voor cliënten én medewerkers zijn de uitgangspunten.
 

Kleinere leefgroepen

De bestaande groepen voor cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en gedrag worden omgevormd: kleinere leefgroepen, een beter passende samenstelling en waar nodig een vernieuwde leefomgeving.

Een deel van gebouw 4 (Prior) wordt daarom vernieuwd. Heel wat cliënten zullen verhuizen naar een andere woning. Ook enkele dagbestedingslocaties krijgen een nieuw plekje. Dit laatste is als eerste gebeurd.

Natuurlijk is dit spannend voor iedereen die betrokken is, maar het biedt ook nieuwe kansen aan cliënten én medewerkers.
 

De verwanten van cliënten voor wie er iets verandert, zijn al persoonlijk op de hoogte gebracht.

Dag van de Zorg

12 mei was het de Dag van de Zorg. Zoals elk jaar worden zorgmedewerkers en vrijwilligers op deze dag in het zonnetje gezet. Pergamijn heeft dit jaar gekozen voor een smakelijke attentie: iedereen heeft namelijk een pakketje koekjes ontvangen. Deze koekjes werden met passie, zorg en plezier voor alle medewerkers en vrijwilligers gebakken.
 

De blauwe P van Pergamijn, die hoort bij het symbool dat op het voorste koekje te zien is, staat voor professioneel werken. ‘Professioneel’ is dan ook één van de vier kernwaarden van Pergamijn. Onder professioneel werken verstaan wij: onze cliënten omringen met de best passende zorg en ondersteuning. Dat doen we met de juiste kennis en vaardigheden. Elk speelt z’n rol in het grote geheel en neemt verantwoordelijkheid. We blijven leren, vernieuwen en groeien!

Lees hier het kwaliteitsbeeld van 2023

Het Kwaliteitsbeeld 2023 van Pergamijn is afgerond en staat nu online op onze website. Deze jaarlijkse publicatie werpt een veelzijdige blik op de gebeurtenissen binnen de organisatie en brengt de ervaringen van cliënten, medewerkers en vrijwilligers in kaart. Welke bijzondere initiatieven werden gestart en welke projecten werden succesvol afgerond?
 

Naast een terugblik vanuit het perspectief van de organisatie, biedt het Kwaliteitsbeeld ook inzichten vanuit de Raad van Toezicht, de Centrale Cliëntenraad en de Ondernemingsraad. Voor cliënten is er een speciale video gemaakt door het Mediateam, waarin een overzicht van het hele jaar 2023 wordt gepresenteerd.
 

Benieuwd naar het Kwaliteitsbeeld 2023 van Pergamijn? Neem een kijkje via deze link.

Of bekijk hier de cliëntversie op Youtube.

Marco deelt flyers van de Lokale Cliëntenraad (LCR) uit

Ieder mens geeft het liefst zelf invulling aan zijn eigen leven. Je eigen keuzes maken, je eigen weg gaan: dat is wat elk van ons wil. Zo ook Marco, een trots lid van de Lokale Cliëntenraad. Marco vindt het erg belangrijk dat alle cliënten inspraak hebben en mogen meedoen. Hij waardeert dat de Lokale Cliëntenraad er is en is blij dat hij erbij zit.
 

Marco heeft vorige week vol enthousiasme geflyerd voor de cliëntenraad van Pepinusbrug. De bijeenkomst staat gepland op dinsdag 18 juni om 14:00 uur in het restaurant. Zien we je daar?

Bij vragen mail naar: LCR@pergamijn.org

Vrijwilliger voor één dag

Vorige week hebben we weer een enthousiaste groep vrijwilligers mogen ontvangen die één dag hebben meegeholpen binnen onze organisatie.

Op donderdag 23 en zaterdag 25 mei ondersteunde Randstad Zorgt verschillende zorginstellingen door het hele land.Zo hebben ze ook onze organisatie blij gemaakt met een paar helpende handen. Een aantal enthousiaste Randstadcollega’s ondersteunde een gezellige sjoelavond op de Sint Jansstraat.

Bedankt voor jullie inzet Randstad Zorgt, jullie zijn net als onze eigen vrijwilligers echte toppers! 

Activiteiten Vrije Tijd juni

Juni 2024

Dinsdag 11-06

Hap en stap over het terrein van Pepinusbrug

Info volgt nog

Zaterdag 15-06

Disco in café Oppeplatz in Echt

Info volgt nog

Zondag 16-06

Wedstrijd EK voetbal bekijken, restaurant Pepinusbrug

Info volgt nog

Woensdag 19-06

Disco, restaurant Pepinusbrug

Info volgt nog

Zondag 30-06

Brunch, Pepinusbrug (voor iedereen te bezoeken)

Info volgt nog    

Neem voor meer informatie contact op met Vrijetijd@pergamijn.org 

Volg ons op social media
Mercator 2
6135 KW Sittard
E-mail: info@pergamijn.org
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een mail aan:
redactie@pergamijn.org
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.