Cliënte ernstig gewond geraakt

Dinsdag 28/09/2021 - Op maandag 27 september in de avond heeft zich een incident voorgedaan in één van de woningen van Stichting Pergamijn in de omgeving Sittard. Een cliënte raakte ernstig verbrand onder de douche. Politie en ambulance waren snel ter plaatse, waarop zij is overgebracht naar het ziekenhuis van Aken. Haar toestand is op dit moment ernstig.

“We zijn allemaal aangeslagen door dit ernstige ongeval. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de betrokken cliënte. We leven erg mee en houden voortdurend contact met haar naasten en met het ziekenhuis”, reageert bestuurder Jessica Heuperman. “Verder gaat onze zorg vanzelfsprekend ook sterk uit naar de direct betrokken medewerkers en de andere bewoners van de woning. We vangen hen zo goed mogelijk op. Zij kunnen rekenen op onze aandacht en steun.”

Verder onderzoek

Pergamijn staat in nauw contact met politie, IGJ en andere belanghebbenden. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren.

Vragen?

We begrijpen dat dit bericht bezorgdheid of vragen kan oproepen, in het bijzonder bij verwanten en betrokkenen van cliënten van Pergamijn. Bent u betrokkene of wettelijk vertegenwoordiger en hebt u een vraag, dan verzoeken we u deze via mail te bezorgen. Dat kan via communicatie@pergamijn.org. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.