Cliënte na ongeval terug bij Pergamijn

In deze donkere winterdagen en te midden van de moeilijke coronatijden die ons allemaal raken, is er ook goed nieuws te brengen. Zo kan Pergamijn melden dat de cliënte die een tijd geleden ernstig gewond raakte, ontslagen is uit het ziekenhuis en terug is bij Pergamijn.

Eind september raakte een cliënte in één van onze woningen zeer ernstig verbrand onder de douche. Zij werd opgenomen in het ziekenhuis in Aken. In het brandwondencentrum kreeg ze de afgelopen maanden gespecialiseerde verzorging. Haar toestand, die zeer ernstig was, is dankzij de goede medische zorg in positieve zin geëvolueerd. Al die tijd heeft Pergamijn contact gehouden met de cliënte, haar familie en, via één van onze artsen, met de Akense dokters om haar toestand nauw te volgen.

In eerdere communicatie zijn we terughoudend geweest over de gezondheidssituatie van cliënte uit respect naar haar en haar familie. We kunnen melden dat in overleg met haar naasten is besloten dat cliënte terug zou komen naar Pergamijn, zodat ze binnen onze organisatie verder kan revalideren.

Om haar te omringen met alle zorg en aandacht die zij na het ongeluk nodig heeft, is de keuze gevallen op één van onze woningen op het terrein Pepinusbrug in Echt. Inmiddels heeft het team van de woning haar al mogen verwelkomen en wordt er alles aan gedaan om haar de juiste ondersteuning te bieden op de lange weg die zij nog te gaan heeft.