Vooraankondiging: nieuwe dagbestedingslocatie boerderij Heggerhof

Goed nieuws! Een jaar na de sluiting van boerderij de Breyhaag op Watersley in Sittard neemt Pergamijn een gloednieuwe dagbestedingslocatie op in het aanbod: boerderij Heggerhof in Schinnen.

Per 16 augustus verhuizen de boerderij-activiteiten van de Groenenweg in Hoensbroek naar boerderij Heggerhof in Schinnen. Per 23 augustus starten er volgende activiteiten:

  • Kaarsen maken;
  • Houtbewerking;
  • Dierenverzorging;
  • Moestuin bewerken.

Boederij ‘Heggerhof’ is een mooie historische vierkantshoeve en thuisbasis van het familiebedrijf van Frans en Cecile Vanderheijden-Ubachs, al generaties lang actief in de melkveehouderij en de akkerbouw. Ze kijken er heel erg naar uit om nu een nieuw hoofdstuk te schrijven, samen met de cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Pergamijn. Frans en Cecile waren namelijk al een tijdje op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun leegstaande schuren en hebben in Pergamijn een partner gevonden deze te verbouwen tot dagbestedingslocatie.

Bouwteam gestart

Pergamijn zal er een grote schuur in gebruik nemen als activiteitenruimte (kantine, kaarsenmakerij, houtbewerking), een stalling voor kleinvee en 20 vierkante meter moestuin. Een bouwteam is bezig met de werken in de schuur. Totdat deze klaar is nemen de cliënten vanaf 23 augustus alvast hun intrek in units even verderop op het erf.