Update coronanieuws 7 mei 2020

Naar aanleiding van het wekelijks overleg met het Pergamijn coronacrisisteam en het overleg van het managementteam deze week zijn dit de laatste nieuwsfeiten:

Veel mensen zijn blij met de versoepelingen die gisteren, 6 mei, tijdens de persconferentie bekend gemaakt werden.

Verandert dit iets bij Pergamijn?

Nee, nu nog niet.

Pergamijn is met een team van meerdere disciplines uit de organisatie zoals het gezondheidscentrum, de OR en CCR bezig met de voorbereiding van de exitstrategie bij Pergamijn. Omdat Pergamijn te maken heeft met bijzonder kwetsbare doelgroepen is een versoepeling van maatregelen niet zomaar een beslissing.

We beseffen dat we een ‘kleurrijke’ groep cliënten ondersteunen en daarom vergt de exitstrategie voor Pergamijn dan ook zeker maatwerk en differentiatie voor de verschillende locaties, clusters, cliënten en medewerkers. Daarbij speelt de beschikking hebben over persoonlijke beschermingsmiddelen een belangrijke rol.

We verwachten eind mei meer informatie te kunnen geven over hoe Pergamijn haar maatregelen gaat ‘versoepelen’. Daarbij stellen we de veiligheid van cliënten en medewerkers altijd voorop.
Daarom geldt nu nog steeds de maatregel GEEN bezoek!
Alleen na multidisciplinair overleg en een uitgebreide risico-inventarisatie zijn er in zeer bijzondere omstandigheden uitzonderingen beperkt mogelijk.

Besmettingen?

Er zijn geen nieuwe besmettingen of verdenkingen op besmetting.

Het noodhospitaal in Limbricht is nog steeds in ‘slaapstand’.