Verruiming bezoekersrichtlijnen

Inmiddels zijn de meeste cliënten van Pergamijn twee maal gevaccineerd en er zijn op dit moment geen besmettingen. Dat is fijn nieuws dat we graag met u delen. Bovendien heeft de minister, instellingen zoals Pergamijn, de ruimte gegeven om de bezoekmaatregelen te versoepelen. Dat gunnen we de cliënten en hun verwanten van harte toe.

Dat maakt het leven weer een stukje aangenamer. Wij volgen deze versoepeling van de richtlijnen dan ook graag op. De voorwaarde is wel dat er drie weken tijd zit tussen de laatste vaccinatie en de ingang van de nieuwe bezoekafspraak. 

Het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. De tweede prik krijgt u drie weken na de eerste prik. Zeven dagen na de tweede prik bent u maximaal beschermd tegen ziekte na besmetting met het coronavirus

Daarom mogen er vanaf zondag 28 maart 2021 maximaal twee bezoekers per bewoner per dag komen (dit was maximaal één bezoeker per bewoner per dag). Dat gaat altijd in overleg tussen verwanten en de woningen. 

Voorzichtigheid is ook nu nog steeds belangrijk, dus de corona preventieregels blijven gelden; niet op bezoek gaan bij klachten en bij het bezoek een mondneusmasker gebruiken, 1,5 meter afstand houden en de hygiëne maatregelen in acht nemen.