Avonturentuin Pepinusbrug

In de Avonturentuin kunnen bewoners met ernstige meervoudige beperkingen even weg uit de dagelijkse routine en op avontuur.

HET IS ZOVER, EEN DROOM IS UITGEKOMEN
DE AVONTURENTUIN IS EEN FEIT

Door vele donaties konden bewoner Dani van Uden en belevingsclown Loewi op 1 juli, het startsein geven om de poort naar de Avonturentuin op Pepinusbrug in Echt officieel te openen.

Als je gevangen zit in je eigen lichaam is je leef- en belevingswereld beperkt. Hoe mooi zou het dan zijn om op avontuur te kunnen in je achtertuin? Een plek waar je even weg kan uit de dagelijkse routine. Dat was het uitgangspunt van een groep medewerkers van Pergamijn bij de start van een grote inzamelingsactie om zo’n plek te kunnen realiseren.

Een belevingstuin, in plaats van een kaal grasveld

Een tuin die de verbinding maakt tussen de vier woningen op de Vosweg en Reeweg. Pergamijn zorgde zelf voor een goede financiële basis van 100.000 euro, maar er was meer nodig. Om te voorkomen dat deze plannen ten koste zouden gaan van regulier zorggeld werden er daarom donateurs gezocht.

En dat is gelukt. Vele gulle gevers doneerden samen ruim 250.000 euro!!! Met de ontknoping op 1 juli '22. De tuin werd officieel geopend en getest zoals je kan zien op de foto’s dankzij alle giften! Een droom is uitgekomen zoals Yolande van der Beek, zorgmanager bij Pergamijn, aangaf bij de opening.

Dank aan iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt!

Brochure Avonturentuin 

Download en lees de brochure:  Avonturentuin Pepinusbrug

Met de aanleg van deze Avonturentuin op Pepinusbrug in Echt wil Pergamijn een bijdrage leveren aan een gezonder leven van bewoners met zeer ernstige meervoudige beperkingen. In deze Avonturentuin staan speciale (speel)toestellen die zorgdragen voor een positieve beleving. Bij het maken van het ontwerp is ook nagedacht over het stimuleren van ontmoetingen tussen de bewoners, hun familie, vrienden en begeleiders. De avonturentuin verbindt mensen écht!

Doneren?
Omdat de grote droom is uitgekomen en wensen zijn vervuld, zijn donaties voor de Avonturentuin niet meer nodig, Mocht u een donatie willen doen, dan kunt u dit doen via de Vrienden van Pergamijn. Zij zorgen er voor dat donaties op de juiste plek bij Pergamijn terecht komen zodat vele bewoners plezier hebben van een gift.


 

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden

In deze video is te zien hoe die droom werkelijkheid werd... 

Bekijk ook de video die het eigen mediateam van Pergamijn maakte tijdens de opening.