Pergamijn opent nieuwe dagbesteding op boerderij Heggerhof in Schinnen

Stichting Pergamijn heeft er een gloednieuwe dagbestedingslocatie bij: boerderij de Heggerhof in Schinnen (gemeente Beekdaelen). Op deze locatie is plaats voor zo’n 20 cliënten. Het aanbod bestaat uit boerderij-activiteiten, houtbewerking en kaarsenmakerij. Omdat de gehuurde ruimtes op de Heggerhof nog niet af zijn, geeft dit de cliënten de unieke kans om samen met de eigenaars, de begeleiding en het bouwteam hun toekomstige ruimtes in te richten.

Boederij ‘Heggerhof’ is een mooie historische vierkantshoeve en thuisbasis van het familiebedrijf van Frans en Cecile Vanderheijden-Ubachs, al generaties lang actief in de melkveehouderij en de akkerbouw. Ze zijn blij om een nieuw hoofdstuk te schrijven, samen met Pergamijn. Frans en Cecile waren namelijk al een tijdje op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun leegstaande schuren en hebben in Pergamijn een partner gevonden om deze in te richten tot een dagbestedingslocatie.

Unieke kans

Zo gaat Pergamijn een grote schuur betrekken en er het onderkomen van maken voor de kantine, de buitenactiviteiten, de kaarsenmakerij en de houtbewerking. Sinds augustus is een team van bouwvakkers bezig met de verbouwing en dat creëert een unieke kans.

“Gewoonlijk wanneer je een nieuwe locatie betrekt, is het toch wel ‘te nemen zoals het is’. Dat is op de Heggerhof niet het geval. Hier nodigen de eigenaars ons uit om mee te denken én mee te bouwen. Wat een mooie kans voor onze begeleiders en cliënten! Ze kunnen waar mogelijk meehelpen met de bouwwerken. Ze zitten intussen in tijdelijke units verder op het erf en zien dus elke dag hun toekomstige plekje wat meer af geraken”, klinkt het enthousiast bij bestuurder Jessica Heuperman.

Tot 20 cliëntplaatsen

Een andere stalling wordt het onderkomen voor de kippen en de konijnen. Even verder op het grote erf is er plaats voor een moestuin van 20 vierkante meter en er is een boomgaard met oude fruitbomen. Onder begeleiding van de boer en boerin gaan cliënten ook de jonge melkkoeien verzorgen. Heel wat te doen en te beleven, dus. “In totaal hebben we op deze locatie zo’n 20 cliëntplaatsen”, legt teamleider Yolande Hambeukers uit. “Er is veel interesse.”

Cliënt Tom had er enorm veel zin in: “Ik hou ervan om onze kippen te verzorgen. Daarom wilde ik er zo graag bij zijn wanneer ze gingen verhuizen. Nu raap ik dagelijks de eitjes hier op de Heggerhof!”

Meer info? 

Met vragen kun je terecht bij Team Zorgadvies.