Wie is de Stichting Vrienden van Pergamijn?

De Stichting Vrienden van Pergamijn is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie. Het doel is om geld in te zamelen om producten en middelen aan te kunnen schaffen die bijdragen aan het welzijn van cliënten van Pergamijn.

De fondsen van ‘de Stichting Vrienden’ worden gevormd door donaties van particulieren en bedrijven, schenkingen en/of legaten van cliënten. De Stichting Vrienden van Pergamijn is een officieel erkende ANBI instelling. Daardoor komen donaties volledig ten goede aan de cliënten.

Het beleid

Verantwoording 2023

Doneer ‘extra kleur’

Wilt u een donatie doen dan zorgen wij ervoor dat die ten goede komt aan de algemene middelen van de Stichting Vrienden van Pergamijn of toekennen aan specifieke projecten.
U kunt doneren door een bedrag te storten op:

rek nr. NL 62 ABNA 0848 5494 30   

T.n.v. Stichting Vrienden Pergamijn

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie stuur dan een e-mail naar:

vrienden@pergamijn.org

Duofietsen
Dankzij eerdere donaties via de Vrienden van Pergamijn kunnen cliënten nu bijvoorbeeld plezier en muziek maken met de CRDL, een speciaal muziekinstrument of spellen doen aan de tovertafel. Ook zijn er duofietsen aangeschaft waarmee de bewoners onder begeleiding lekker naar buiten kunnen voor een veilige fietstocht.

Door het organiseren van leuke activiteiten, ‘kleuren’ we de dag van onze bewoners.

Met uw financiële bijdrage kunnen we hun favoriete activiteiten door laten gaan,  zoals tuinieren in de Tuinkas, of we kunnen met uw donatie spullen of materialen kopen waar cliënten veel plezier van hebben.

Kweekkas Maasstraat in Maasbracht
Op de Maasstraat is de buitenploeg in z'n nopjes, want dankzij de Vrienden van Pergamijn en Welkoop staat er sinds april 2022 een gloednieuwe kweekkas in de tuin! Ook ontvingen ze het nodige plantgoed en ander materiaal. Dat wordt weer smullen van de heerlijke verse tomaten, pompoenen en sla uit eigen moestuin. Heerlijk! 

Bewoners Sjaak, Joke en Lenie en de begeleiders vertellen er graag meer over. Het Mediateam van Pergamijn, trok naar Maasbracht en kwam terug met dit leuke filmpje: bekijk het op ons YouTubekanaal! 

Avonturentuin
Ook voor de aanleg van de Avonturentuin op Pepinusbrug hebben de Vrienden een bedrag uitgekeerd. Hier kunnen bewoners vanaf de zomer '22 dagelijks op avontuur in hun achtertuin en genieten van het groen om hen heen. Een activiteit die voor deze kwetsbare doelgroep niet vanzelfsprekend is.

Contact 

Contact opnemen kan via e-mail: vrienden@pergamijn.org

Secretaris: mw. Oda Albert

Penningmeester: dhr. Johan Kruijntjens

Voorzitter: dhr. Toine Kerkhoff