Poort Avonturentuin geopend

Het is gelukt dankzij vele donaties

Het is zover, een droom is uitgekomen. De Avonturentuin is officieel geopend en ingewijd.

Dankzij vele donaties konden bewoner Dani van Uden en belevingsclown Loewi vanmiddag, 1 juli, het startsein geven om de poort naar de Avonturentuin op Pepinusbrug in Echt officieel te openen.

Als je gevangen zit in je eigen lichaam is je leef- en belevingswereld beperkt. Hoe mooi zou het dan zijn om op avontuur te kunnen in je achtertuin? Een plek waar je even weg kan uit de dagelijkse routine. Dat was het uitgangspunt van een groep medewerkers van Pergamijn bij de start van een grote inzamelingsactie om zo’n plek te kunnen realiseren.

Een belevingstuin, in plaats van een kaal grasveld dat de verbinding maakt tussen vier woningen voor 32 ernstig gehandicapte bewoners waaronder jonge kinderen. Pergamijn zorgde zelf voor een goede financiële basis van 100.000 euro, maar er was meer nodig. Om te voorkomen dat deze plannen ten koste zouden gaan van regulier zorggeld werden er daarom donateurs gezocht.

En dat is gelukt. Vele gulle gevers doneerden samen ruim 250.000 euro!!! Met vanmiddag de ontknoping. De tuin is officieel ingewijd en geopend zoals je kan zien op de foto’s dankzij alle giften! Een droom is uitgekomen zoals Yolande van der Beek, zorgmanager bij Pergamijn, aangaf bij de opening.

Dank aan iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt!