Sjaak, Joke, Matti en Savannah zoeken een vrijwilliger

Kleurrijk vrijwilligen bij Pergamijn

Samen met medewerkers en familie brengen honderden vrijwilligers kleur in het leven van onze bewoners. Lijkt jou dit ook wel wat? Als vrijwilliger bepaal jij zelf wat je wil doen, op welke locatie en hoeveel tijd je kunt vrijmaken.

Vrijwilliger zijn bij Pergamijn, dat is even divers als onze bewoners: activiteiten in groep of met z'n tweetjes, creatief of sportief, uit of thuis,... De wensen zijn uiteenlopend. Daarom gingen we op pad en lieten enkele bewoners zelf aan het woord. 

Tuinmannen en -vrouwen 

Bij de Maasstraat in Maasbracht hebben ze een ruime ommuurde tuin waar de bewoners ontzettend van genieten. "Ik werk graag buiten in de tuin", vertelt bewoner Sjaak. "De planten verzorgen, onkruid wieden en nadien koffie drinken." Daarvoor zoekt de Maasstraat dus een tuinman. "Of het mag ook een tuinvrouw zijn", lacht begeleider Omayma. Op deze locatie wonen oudere bewoners, van wie er overigens nog enkele zijn die een vrijwilliger zoeken. Joke is één van hen: "Ik ga graag wandelen. Of een terrasje doen. Zolang we maar op het stoepje blijven!" 

Wandelen

In Valkenburg woont Matti. Matti is een hele rustige man, vertelt zijn zus Kitty. "Hij houdt niet van drukte en herrie. Hij zegt ook niet veel, maar hij waardeert het enorm wanneer je met hem een lekkere wandeling doet in de natuur. Dan geniet hij met volle teugen van de rust. Wat heerlijk zou het zijn als we voor Matti iemand vinden die dit vaker met hem kan doen!" 

Leuke dingen doen

In Born woont de 23-jarige Savannah. Als jonge meid kan ze genieten van leuke dingen zoals shoppen, een terrasje, naar de bioscoop of het pretpark. "Ik zoek iemand die dit samen met mij wil doen", vertelt ze. 

Op terrein Pepinusbrug in Echt ontmoeten we bewoner René. Hij is een echte 'buitenmens', vertellen zijn begeleiders ons. "Iemand die in het weekend tijd heeft om nu en dan iets leuks te doen met René, daar zijn we naar op zoek. Fietsen of wandelen bijvoorbeeld, de gewone dingen." 

Voel jij het kriebelen?  

Je ziet: als vrijwilliger bij Pergamijn kun je onze bewoners oprecht gelukkig maken. Voor hen is het gewone vaak al heel bijzonder. Heb je een beetje tijd? En voel jij het ook al kriebelen na het lezen van deze verhalen? Neem dan gelijk contact met ons op! 

Meer info over vrijwilligerswerk bij Pergamijn?

Lees de vacature!