Zoektocht naar een vrijwilliger | Leroy (28)

Samen genieten van goede muziek, onder het genot van een drankje: de achtentwintigjarige Leroy Bijk is nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk lijkt om samen met hem (en zijn beste vrienden) een festival te bezoeken.

Wie is Leroy?

In zijn dagelijks leven is Leroy werkzaam bij de buitenploeg van Pergamijn. Hij werkt in de groenvoorziening en zorgt ervoor dat het terrein op locatie Pepinusbrug er altijd netjes bij ligt. In zijn vrije tijd voetbalt hij bij zijn favoriete voetbalclub Fortuna, gaat graag op pad en brengt graag tijd door met zijn dierbaren. Een van zijn passies zijn festivals bezoeken met zijn beste vrienden. Met een groep van drie of vier personen gaan ze dan op stap. Toch is het moeilijk voor Leroy en zijn vrienden om zonder vrijwilliger te gaan.

Afspraken zijn belangrijk

Afspraken maken is voor Leroy van groot belang. Hij zegt: “We verheugen ons als groep op een festival. Als het niet kan doorgaan, is het voor ons belangrijk om dit op tijd te weten. Ik vind het jammer als we een paar uurtjes voordat we gaan een afmelding krijgen.”

Leroy benadrukt ook dat er goede afspraken zijn gemaakt binnen de festivalgroep, zoals het niet drinken van alcohol en het genieten van een cola of ijsthee.

Zonder vrijwilliger op stap is moeilijk

Leroy deelt dat hij en zijn vrienden wel eens zonder vrijwilliger op stap zijn geweest. Hoewel het heel gezellig was, merkten ze ook dat er lastige situaties kunnen ontstaan zonder een vrijwilliger, zoals het beheren van consumptiebonnen. Leroy zegt: "Dit vinden we moeilijk. Wat doe je als iemand een duurder drankje wil dan de ander? Als een vrijwilliger dit voor ons zou willen beheren, zou dat de ideale oplossing zijn."

We doen het samen

De groep spaart samen voor hun festivalbezoeken, maandelijks en op creatieve wijze, zoals het verzamelen van statiegeldflessen voor een extra zakcentje. Leroy zegt: "Vrienden die op dat moment misschien iets minder te besteden hebben dan tijdens een festival, kunnen gewoon een drankje meedrinken. We waarderen en helpen elkaar. Zo kreeg ik laatst onverwachts een blikje drinken van een vriend terug."

Vervelende opmerkingen

Leroy heeft wel eens te maken gehad met vervelende opmerkingen over zijn beperking: ‘Er zijn wel eens mensen die een mening hebben over mensen met een beperking. Soms vragen mensen wel eens wat je hebt. Ik vind het niet erg en ik vertel ze dan wat mijn beperking is. Er is wel eens iemand naar mij toe gekomen om te zeggen dat hij het knap vind dat wij ondanks onze beperking toch gewoon naar festivals gaan. Dat vind ik heel erg fijn.’

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Pergamijn is nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk lijkt om met Leroy een festival te bezoeken. Ben jij de vrijwilliger die we zoeken? Neem dan contact op met Joyce Quadtflieg en Laurie Geenen via vrijwilligerswerk@pergamijn.org