Zoektocht naar een vrijwilliger | Savannah (24)

Iemand die samen een dagje op pad wil om echte meidendingen te doen: dat is waar de vierentwintig jarige Savannah al lang naar zoekt. Toch is het nog niet gelukt om een vrijwilliger te vinden. Tijdens een wandeling door een dierenpark neemt Savannah ons mee in haar zoektocht.

Het park is voor Savannah bekend terrein. Het is een plek waar ze graag komt om te wandelen, kletsen en naar de dieren te kijken. Ze vindt de dieren interessant om naar te kijken, maar voeren slaat ze over.

Wie is Savannah?

Savannah omschrijft zichzelf als een vrolijke jonge vrouw die op zoek is naar een vrijwilliger die met haar op pad gaat. Ze heeft tal van hobby's en geniet van diverse activiteiten, zoals winkelen, wandelen, en een bezoek aan dierentuinen en pretparken. Helaas is het haar nog niet gelukt om een vrijwilliger te vinden om deze interesses mee te delen, wat haar verdrietig maakt.

Omgaan met teleurstellingen

De teleurstelling is groot voor Savannah: ‘Ik vind het heel leuk om samen dingen te ondernemen. Om ergens naar toe te gaan. Ik vind het jammer dat het nog niet gelukt is om een vrijwilliger te vinden die het leuk vindt om een middagje te shoppen, een wandeling te maken of samen een film te kijken.’ Het omgaan met teleurstelling is voor iedereen moeilijk, en dat geldt ook voor Savannah. Toch blijft ze hoopvol: ‘Ik hoop dat het gaat lukken om een goede match te vinden’.

De ultieme droom

Op de vraag wat haar ultieme droom is om met een vrijwilliger te doen heeft Savannah direct antwoord: ‘Mijn ultieme droom? Een dag met een vrijwilliger naar de Efteling! Maar ook een terrasje pakken vind ik heel leuk’.

De ideale vrijwilliger

Een moeilijke vraag volgens Savannah. Ze zou het leuk vinden als de vrijwilliger het ook leuk vindt om met haar iets leuks te gaan doen. Het kan iets kleins zijn als een terrasje pakken en gezellig kletsen. Voor Savannah is het van belang dat ze haar grenzen kan aangeven, als er iets is wat ze niet prettig vindt of waar ze onzeker over is. Als voorbeeld noemt ze een situatie in het dierenpark: "Ik vind het prettig als ik tegen jou kan zeggen dat ik de dieren niet wil voeren, maar alleen wil kijken. Als je rekening houdt met mijn grenzen, voel ik me op mijn gemak."

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Pergamijn is nog op zoek naar een vrijwilliger die het leukt lijkt om met Savannah activiteiten te ondernemen. Ben jij de vrijwilliger die we zoeken? Neem dan contact op met Joyce Quadtflieg en Laurie Geenen via vrijwilligerswerk@pergamijn.org