Zoektocht naar een vrijwilliger; Nicole (46), Peter (65) en Danny (38)

Wat betekent het hebben van een vrijwilliger voor jou? Dat vroegen wij aan drie bewoners van de Socratesstraat in Brunssum.

Leer de bewoners kennen!
Ontmoet Nicole, Peter en Danny. Ontdek wat hun interesses en hobby's zijn en wat ze zoal in het dagelijks leven doen.

Nicole is een vrolijke, sportieve en creatieve 46-jarige vrouw. Haar passies zijn paardrijden, zwemmen en knutselen. Ze werkt op een zorgboerderij, hier verzorgt ze de dieren. Ook zit Nicole bij een activiteitenclubje, hier onderneemt ze activiteiten zoals koken en bakken.

Twee huizen verder woont Peter, een 65-jarige Elvis Presley-fan. Twee keer per week werkt hij op een boerderij. Daarnaast werkt hij twee dagen per week op een werkplaats in de kantine. Peter vindt het leuk om in zijn vrije tijd muziek te luisteren. Hij luistert vooral naar Elvis Presley. Al meer dan 40 jaar is hij een echte fan in hart en nieren. Ook kijkt Peter graag films en gaat hij maandelijks naar de discotheek.

De 38-jarige Danny is de buurman van Peter. Danny is een echte sportieveling. Zijn grootste hobby's zijn voetballen en keepen. Lekker een stukje fietsen in de buurt vindt Danny ook fijn om te doen. Hij heeft niet alleen sportieve hobby’s, maar ook sportief werk. Hij werkt namelijk op een basisschool, waar hij de gymleraar ondersteunt. Daarnaast werkt Danny een keer per week in de horeca bij Fortuna Sittard.

Samen met mijn vrijwilliger zou ik graag…

Nicole: 'Ik zou graag leuke stapjes willen maken samen met mijn vrijwilligster. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrouwelijke vrijwilligster, daar voel ik mij prettiger bij. Het lijkt mij erg leuk om naar een dierenpark te gaan, omdat dieren altijd zo lief zijn. Ook zou ik het leuk vinden om een keertje naar een concert van K3 of de Toppers te gaan.’

Dit zijn allemaal grote uitstapjes, maar kleine uitstapjes maken vindt Nicole net zo leuk! Denk bijvoorbeeld aan samen naar de winkel gaan, een terrasje pakken of een rondje wandelen.

Peter: 'Een film in de bioscoop bekijken, zou ik graag nog een keertje willen doen. Daarnaast ben ik vroeger wel eens in Amsterdam geweest; hier zou ik graag nog keertje naartoe willen. In Madame Tussauds staat namelijk een beeld van Elvis Presley, die wil ik graag nog eens bewonderen.’

Danny: ‘Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen mij en mijn toekomstige vrijwilliger. Mocht die klik er zijn, dan zou ik graag samen een uitstapje willen maken. Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk om naar een voetbalwedstrijd, een festival of een pretpark te gaan.

Ben jij de vrijwillig(ster) die Nicole, Peter of Danny zoekt?  Neem dan contact op met Joyce Quadtflieg en Laurie Geenen via vrijwilligerswerk@pergamijn.org. Of ben je benieuwd naar de verhalen van andere cliënten die nog een vrijwilliger zoeken? Lees dan hier de verhalen van Leroy en Savannah.